diumenge, 30 de març del 2008

Refredat, Àries i Facebook

Com que tinc un refredat de ca l’ample (mal de cap, mal d’ossos, mal d’ànima, mal de tot), he passat el cap de setmana tancada a casa, veient bon cinema (Érase una vez en América, quina gran pel·lícula!) i investigant en què consisteix això del Facebook.

ÀriesVolia escriure un post sobre diversos Àries que conec i que han fet anys aquesta mateixa setmana, començant per una de les dues persones més importants del món: la meva mama, la iaia Adela, que ha fet 71 anys. Un petó ben gran per ella i per molts, molts anys!

Però, a més a més, tres persones que em són molt properes també han fet anys: des d’aquí, els desitjo per molts anys a totes tres! Petonets!

I és que com vaig dir un dia: amb els Àries arriba la primavera. Visca!

El cas és que no he escrit el post perquè he anat rebent missatges de gent coneguda (i alguns volteu per aquí) que és al Facebook, el lloc de moda a Internet. La veritat és que ja havia accedit a altres llocs de xarxes socials (Xing, Neurona, LinkedIn...), però res a veure amb l’èxit aclaparador que em sembla que està tenint Facebook.

Impressió de pantalla FacebookFacebook, doncs, és un lloc web de xarxes socials, creat per a estudiants de la Universitat de Harvard (i, concretament, per Mark Zuckerberg) que, finalment, s’ha obert a qualsevol usuari que tingui un compte de correu electrònic i on els usuaris creen les seves xarxes socials relacionades amb la seva titulació acadèmica, amb l’interès professional o amb la regió geogràfica on viuen i/o resideixen. O creen les seves xarxes a partir de tots aquests ítems i altres més.

A banda d'aquestes funcionalitats com a xarxa social, dintre de Facebook rebo i envio missatges i puc escriure (i em poden escriure) al “mur”, cosa que encara no he acabat d’entendre. Algú m’ho explica?

A més, s’hi integren moltes, moltíssimes, aplicacions i fa ús del mashup, que consisteix a barrejar, a integrar diverses aplicacions en una de sola: Així, ara mateix tinc integrades al meu perfil les fotos que publico a Flickr i els RSS de Vilaweb, però puc anar-les ampliant amb moltes altres.

Aquest matí, per exemple, hi he afegit una eina que em permet visualitzar totes les ciutats del món que he visitat (sí, una pijada, però fa il·lusió, oi?).

Us convido a entrar-hi i navegar una estoneta per veure què trobeu i a qui trobeu :-)

14 comentaris:

David Caimel Rosell ha dit...

Facebook, realment sona interessant, no ho havia sentit fins avui. Miraré que tal és, ja que, pel que dius, és una bona cosa :)
Com tu bé dius, amb els Àries arriba la primavera, però amb els Càncer, vivim els millors dies de sol al maresme :)

Striper ha dit...

Sembla prou interesant li fare una ullada.

nur ha dit...

david: ho és, d'interessant. Em sembla que hi ha tot un món per explorar allà dins. I ets un afalagador, petit dav, però gràcies :)

striper: ja t'hi buscarem, doncs :)

Ferran Porta ha dit...

El Facebook està bé, sí. L'únic que "m'estressa" és que si fins ara havia de controlar els sms, el mail i dos blogs, ara em toca afegir un altre recurs. Jaahrll! :)

David JB ha dit...

Com odio els refredats, són una merda, la pena és que ens són inherents, què hi farem!

Cuida't

nur ha dit...

Ferran: sí que és una mica estressant i addictiu, sí. Jo ja començo a veure'm com al Second Life que, al final, vaig avorrir i abandonar. Però sóc curiosa de mena, ja veus.

Laprí: no, no, que jo no solc refredar-me, eh? Bé, jo em solc refredar el mes d'agost, quan tothom pren el sol :P

Unknown ha dit...

He entrat a Facebook algunes vegades, però ho conec molt menys que tu. Noia, m'has deixat parada amb tantes aplicacions i usos... li hauré de dedicar més temps.
Ei, cuida't !!!!

quim ha dit...

La meva (falsa?) modèstia ha fet que no gosés dir res sobre el que dius dels Àries. També prefereixo dir-t'ho en un altre espai :D Un que és capritxós...

De tota manera, què et sembla si no t'ho dic parlant, ni xiulant, sinó cantant?

nur ha dit...

Núria: ui, no, jo no en sé res (encara) del Facebook. Simplement vaig veure una llista (interminable) de les aplicacions que podies afegir al teu perfil, però en realitat la majoria són autèntiques tonteries! Continuarem informant :)

quim: ja veig, tu el que vols és tenir més visites al teu bloc :P
Fora conyes, boniques peces per celebrar la primavera. Molt primaveral et veig :P

quim ha dit...

Jo, com ets... Una mica badthinker, aren't you? I sí, són peces que han estat recurrents en vàries primaveres i que activen la memòria, com el peix blau que va molt bé pel colesterol, diuen.

A veure això:

'Amb els aries arriba la primavera
I quan arriba juliol
el cranc espera
una lluna desvestida de dol'

nur ha dit...

quim: gràcies. Bonic, bonic! I'm not a badthinker, I'm a joker :P

Els crancs, però, esperem la lluna desvestida de dol (o vestida de dol) no només al juliol: qualsevol mes de l'any és bo per mirar-se la lluna, prou que ho saps :)

DooMMasteR ha dit...

Sembla interesant... L'hi faré una ullada!

Estàs millor del refredat? Espero que sí!
Una abraçada!

David JB ha dit...

Els refredats d'estiu són els pitjors, recordo un quan vaig estar a Sant Sebastià fa dos anys, que mare déu, em va donar fort.

Tu recupera't amb llet calenteta i mel, que diuen que és bo, jo no ho sé pas perquè no ho he tastat mai, però si ho diuen doncs, potser serà perquè és veritat.

Apa

nur ha dit...

dooMMasteR: no sé, continuo sense treure'n l'entrellat d'això del Facebook. I, sí, ja no tinc refredat, estic molt millor.

Laprí: doncs, per sort, ja estic curada, perquè la llet calenta em fa venir basques i amb mel... ni te cuento. Jo em quedo amb les infusions calentes amb mel i la llet ben freda :)

Gràcies :)