dilluns, 2 de març del 2009

Posts (síiiiiiiii), entrades, articles, anotacions i apunts (NO)


Benvolguts senyors terminòlegs del Termcat,

El 19 de gener de 2003 vaig escriure el meu primer post. Si ho preferiu, "vaig postejar", vaig escriure un "article", a molt estirar. Res més!

El meu post, exactament, va ser aquest (insuls i tonto, val, però el repte era utilitzar aquella tecnologia novedosa i no escriure un text creatiu i ocurrent):










Això vol dir que durant més de sis anys, jo, que no sóc una dona avançada al meu temps (hi haurà persones que faci molt més temps que escriuen posts), he estat fent servir aquesta terminologia: post, bloc, bloguejar, blogosfera, retroenllaç, agregador de blocs, blocaire, ping...

Quan anava a la universitat prenia apunts, quan assisteixo a una conferència prenc apunts. No penso canviar aquest terme que associo a una altra cosa a hores d'ara: ni somniar-ho!

Ni apunt, ni anotació ni santes pasqües: POST (i, així, en majúscules)

I si engeguem una campanya en contra del ditxós apunt? Algú s'hi apunta? Obrim un grup a Facebook? :P

11 comentaris:

David Caimel Rosell ha dit...

Bé, cada cosa pel seu nom. Noves tecnologies, nous noms. Però els vells roquers no moren mai, i els apunts sempre ens acompanyaran :P
Primer :P

Ferran Porta ha dit...

Estimada, el meu parer és que tan se'n en fot com se li digui a la cosa: post, apunt, article, opinió personalitzada i caramelitzada, comentari propi d'un blogger, comentari propi d'un blocàire... tants caps, tants barrets. Vull dir que al final cadascú que li digui com vulgui; total, l'important és que ens llegim i ens coneguem tots plegats una mica millor. Definitivament, a això jo sí que m'hi apunto!

Núr ha dit...

hihihi! Quin rebombori, tot plegat! Jo sóc de les defensores d'article; això de l'apunt tampoc no m'agrada: el que jo escric al meu bloc és més que un apunt, coi! Aquesta decisió portarà cua, pel que sembla! És a les nostres mans fer que no prosperi i ja està. De vegades, la gent oblida que si una proposta del Termcat no triomfa, ells rectifiquen. ;)

Xavi ha dit...

Crec que té raó en David. En cas, contrari, podriem dir que una carta és una narració, i en canvi, no, una carta és una carta. Doncs amb els blogs igual, un bloc és un bloc i el que s'hi escriu son posts.

Se us saluda... també.

Sara Maria ha dit...

M'hi apunto!

Francesca ha dit...

A mi tampoc m'agrada "apunt"... però tampoc m'agradava "bloc" (per allò de pispar-li el nom a les meves estimades llibretes d'espiral) i mira, he acabat dient-li bloc en lloc de blog!... no tinc voluntat!:D

nur ha dit...

David: sí que has corregut! Premi! Sí, noves tecnologies, nous noms, però potser que no triguin tant a arribar!

Ferran: Estimat meu, a mi el que em fa ràbia és que actuem amb aquesta velocitat. Possiblement si fa cinc anys i mig el sr. Termcat m'hagués dit que apunt, jo hauria dit que "amén", però a hores d'ara... ja fem molt i molt tard! Ah, benvolgut, estem d'acord (i ho saps) que l'important és conéixer-nos tots plegats, això ho compartim :)

Núr: vols dir que rectificaran? Jo conec diversos casos en què s'han entestat a implantar termes que no farà servir mai ningú!

Xavi: visca, algú que em dóna la raó :) Se us saluda de nou!

Sara Maria: apuntada estàs, doncs :)

Francesca: veus? per a mi això de bloc va ser un cas d'obediència. Si el Termcat diu bloc, jo bloc, però això de l'apunt, a banda d'allunyat de la realitat real, em sembla que arriba massa tard. Ens veiem divendres? :)

DooMMasteR ha dit...

Ufff, és que apunt no ho trobo gens adient... Déu n'hi do, Nur! Blocaire des del 2003! Veterana com poques!

Una abraçada!

Spock ha dit...

Va, sí, fem un grup, que els tinc una mica de ganes a la gent del termcat des de Maquinari i programari (no les podien inventar més llargues i més lletges?)

'"apunt"o al grup i a una abraçada sense normativa!

nur ha dit...

DooMMasteR: jo, em sento vella fins i tot a Internet! Encara recordo aquell sopar amb en Laprí, l'Alepsi, etc. Però, coi, la jovenalla doneu energia :)

Spock: això, siguem contra-normatius! Visca les infraccions! Que ens denunciïn! :)

Josep B. ha dit...

Jo, com la Núr, també prefereixo "article", o el més neutre "entrada". A la fi la paraula "post" en anglès està associada a correu i en el cas dels blocs a notícia, no en va els blocs són una eina inicialment pensada per a periodistes, i si més no, el que jo faig no són ni noticies ni cartes de correus.