diumenge, 20 d’abril del 2008

Sopa de verdures de la nur

Olla amb sopa de verduresLes darreres setmanes de les meves visites a Can Natur House em van receptar unes dietes d'allò més dràstiques, sobretot a les nits: una nit a la setmana podia preparar-me una sopa de verdures i menjar-ne tanta com en vulgués, però només sopa, res més. Òbviament, sense res de pasta: en comptes de pasta les verduretes que donaven una mica d'alegria a la sopa.

Ja no recordo amb què havia de fer exactament aquella sopa, però el cas és que amb el temps vaig anar canviant els ingredients per elaborar una sopa a la meva mida. No m'agrada la pastanaga bullida ni el nap bullit. A més, trobo que tampoc no li devien donar gaire gust a la sopa.

Finalment la sopa de verdures de la nur ha quedat reduïda a:

- Api
- 4 tomàquets
- Un mànec d'espàrrecs (gruixudets, no m'agraden els espàrrecs prims. I no hi veieu interpretacions freudianes!)
- Ceba
- 1 cubet d'Avecrem (en el meu cas, marca Condis, no ens enganyem) amb aroma de verdures
- Aigua

I a bullir! Xup, xup, xup...

Ho tallo tot a bocinets ben petits per tal d'imaginar-me que en comptes de trocets de tomàquet o d'api mastego llacets, galets o estrelletes. Al final, resulta que aquesta sopa m'agrada tant que estic pensant a fer-la freda per a l'estiu... i és que els espàrrecs (que no hi eren, a la recepta original) li donen el punt perfecte a la sopa!

I ben aviat: faves saltejades amb pernil

Paella amb faves saltejades amb pernilPer a receptes de debò, consulteu el bloc de la Sara Maria: Delícies del rebost.

16 comentaris:

dErsu_ ha dit...

oh, faves hem sopat nosaltres avui, amb julivert, ceba, tomàquet, cogombre i pa fregit, tot tallat ben menut, i amanit amb sal i llimona.

A la sopa proveu d'afer-hi bolet sec, (pel meu gust ceps, camagrocs i trompetes), que donaran molt bon gust, i si no els voleu menjar, els retireu abans de servir.

Striper ha dit...

Ostres m'agradat la recepta l'apunto.

Josep Lluís ha dit...

He acabat de sopar fa una estoneta però, tot i això em fas venir unes ganes de repetir...

Ferran Porta ha dit...

T'anava a dir el mateix que en Josep Lluís: ja he sopat... però m'has fet venir ganes de provar la sopa de Ca la Nur! (queda de programa de tele, amb aquest nom, trobo :)

Bon profit... i bona setmana!

David JB ha dit...

M'estimo més les faves que la sopa de verdures... espàrrecs, arghh... no, o sea, no, no puc amb ells, tenim una relació odi-odi absoluta des del primer dia, i no ens arreglem ja em sembla.

Què parida acabo de dir! Però mira, està bé això d'innovar i de refer la recepta a la teva mida, així li dónes el teu punt exacte i com a tu t'agrada.

Sara Maria ha dit...

Porvaré la sopa... Espàrrecs.. Mmm.. Promet!

Xavi ha dit...

Pos té bona pinta!!
M'agraden les sopes de verdures!!! I si en lloc un cubitu d'avecrem de verdura, en poses un de peix i hi aafegeixes unes cloïses? :)

Anònim ha dit...

Mira que m'agraden, les sopes, prò amb aquest boig ja no les puc prendre! A la mínima que comença a fer calor, jo deixo els aliments massa calents... Prò la tindré present per quan torni el fred!

I les faves... buff! He de redescobrir-les perquè sempre els he tingut molta mania...

Sí, ho reconec, tinc un problema amb segons quines verdures!!

nur ha dit...

Senyor dersu_: moltes gràcies, no dubteu que tindré en compte la vostra aportació. Em tornen boja els bolets. Un dia d'aquests passo pel Corte Inglés i en compro uns quants de diferents.

striper: a mi m'encanta. Ahir tots vosaltres imaginant-la, però la que surt a la foto... me la vaig prendre per sopar :)

josep lluís: és allò que un plat de sopa no se li pot negar a ningú, oi?

ferran: doncs t'asseguro que aviat acabaríem amb el programa, ja que el meu receptari és ben limitat!

laprí: jo, no t'agrada mai res. les carxofes tampoc, que encara m'enrecordo! No et podré convidar mai a dinar a casa, eh? :P

sara maria: jo m'apunto això que diu el senyor dersu_. Crec que la pot millorar i molt!

xavi: diguéssim que si li poso les cloïsses... ja perd la simplicitat vegetariana, no? I els cubets de peix no m'agraden, però pots provar-ho tu, que la idea és bona . D'això es tracta, de ser creatius:)

núr: uhm, jo sóc una maniàtica de les temperatures faci el temps que faci. La sopa i el cafè calents, sempre; l'aigua i la cervesa fredes, sempre. La temperatura exterior, fins i tot la interior, no hi tenen res a veure! Ja sé que és contradictori, però, noia, ens van fer així :)

David Caimel Rosell ha dit...

Encara no he sopat i, la veritat, ara mateix em moro de gana. Sincerament, menjaria tant de gust la teva sopa de verdures o una amanida ben complerta. Aquest menjar fa cara de donar salut i tot!
Bon profit!!!

nur ha dit...

David: tinc ganaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!! :-P

quim ha dit...

I una sopa de verdures acompanyada de pa amb llavoretes (llegeixi's així: lla-vo-re-tes)? Jo no he sopat aquesta sopa sinó les meves acostumades patates bullides. No són res de l'altre món però són les meves :)

nur ha dit...

quim: les patates, gallegues, a ser possible (gironins, ho sento!). Si les poses uns minuts al microones i després les parteixes i poses una mica d'oli, sal i un polsim de pebre... t'asseguro que no té res a veure amb la patata bullida i austera de què parles!

Ara això de la sopa de verdures amb llavoretes... ostres, no m'acaba de quadrar gaire, eh?

En tot cas, jo me'n vaig a sopar: la segona ració de la sopa de verdures de la nur :P

David JB ha dit...

Sí nur, sí em pots convidar a casa, però si el menú és preferentment de carn, o llenties, que també m'agraden xDD

Ais, és que sóc molt complicat per als menjars jo, no tinc remei

David JB ha dit...

Per cert, que al converses ja he deixat una data per als xiringos ;)

nur ha dit...

david: llenties amb verduretes? aix, que soses! i a tu no et convenen. T'hauria de fer un potaje d'aquells que feu a la teva terra, però no en sé :(

I, prenc nota de la trobada xiringos del Converses. Nos vemos en los bares! :)