dissabte, 1 de març del 2008

Dos vídeos que m'agraden

Són del mateix autor (o autora): mwesch. L'un fa temps que el vaig descobrir i em sembla una perfecta explicació visual (tot i que llegim moltes paraules) del que és allò del web 2.0. Boníssim: el primer cop que el vaig veure vaig al·lucinar: Web 2.0 ... The Machine is Us/ing Us (la primera part, ja la ratificava una portada del The Time l'any passat. El personatge de l'any: you)





Han passat uns mesos i no sé com ahir vaig anar a parar a un altre vídeo d'aquest mateix autor o autora. Aquest cop sobre gestió de la informació, un tema que crec que ens preocupa a tots, ja que en tenim tanta que ja no sabem què fer-ne ni com trobar-la. Per molt endreçadets que siguem, costa fins i tot trobar les fotos de quan el nebot va fer un any o el relat que vaig començar a escriure la setmana passada. El vídeo només dóna pautes generals per mirar de gestionar la informació correctament, però està fet d'una manera que em sembla excepcional: Information R/evolution.




I per acabar el post amb humor en un dia gairebé perfecte i quasi primaveral, un altre vídeo que em va fer riure sorollosament fa uns dies. Res a veure amb els anteriors.

11 comentaris:

Striper ha dit...

Interesants el videos i a mes m'has esbosat un somriure de bon mati. Ptons.

quim ha dit...

Felicitats pel relat iniciat. Jo sóc extremadament desordenat i el tema de la gestió de la meva informació no el porto gens bé. En poden donar fe les persones a les quals no les he felicitat pel seu aniversari, per exemple. No hi ha un altre motiu que la meva pèssima gestió de les dades i la informació. Ara bé, el que m'interessa molt és com els altres gestionen i organitzen la seva informació. Com ja saps, la Wikipedia em fascina i penso en lo bo que seria poder navegar per les Wikipedies en totes les llengües, fent la cerca amb la llengua que vulguis, i poder complementar la informació que et dóna la catalana amb la informació que té l'anglesa o francesa, o urdú. Per exemple, l'entrada anglesa de 'Claude Debussy' està a les categories de 'gent que va morir el 1918, 'compositors francesos', 'compositors modernistes, 'compositors d'òpera', i gent que va morir de cancer colorectal. A l'entrada catalana només apareix a la categoria de compositors francesos, i compositors d'òpera francesos. Ah, i una categoria una mica conflictiva: compositor romàntic (un compositor modernista també és romàntic?) Seria convenient organitzar i unificar les categories de totes les Wikipedies, amb la qual cosa tindriem un mapa conceptual interlingüístic (buf, que guai, ja m'emociono només de pensar-ho).

Per cert, m'he fotut un fart de riure amb el video. Realment és genial.

Ah, i bon dia!!! Un dia perfecte per passejar on the beach, oi?

nur ha dit...

striper: me n'alegro, ja era el que pretenia :)

quim: bé, vivim on vivim i som on som. Tot i això, millor aquesta Viquipèdia (argh!) que no res. Per cert, et recordo que la Viquipèdia es nodreix de la voluntat dels seus redactors i que Catalunya és un país conegut mundialment per la seva generositat. Jo no tinc gaire coneixements a difondre, però tu, saps un pou de dos o tres temes, si més no. Ja saps què et toca :P

M'alegro que hagis rigut de bon matí i, sí, un dia perfecte per passejar (segur que al matí el passeig semblava les rambles el Dia de Sant Jordi) :)

Unknown ha dit...

Ei, el darrer vídeo el conec! Els altres vídeos són interessantíssims. És ben bé que no som conscients de la quantitat d'informació que es genera i que es mou a internet.

quim ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
quim ha dit...

Això de que és millor aquesta Viquipèdia que res és precisament el que vaig dir a qui va arrufar el nas quan li vaig explicar que era molt útil per crear de manera automàtica recursos per als professors i als traductors. D'això n'estic completament convençut, i m'encanta com es va fent; de fet, fins i tot m'agrada que els col·laboradors siguin tan lliures com per organitzar ells mateixos les categories temàtiques i no estar subjectes a un estandard. El que jo proposava, però, era una cosa que ja ha començat i és inevitable que s'acabi realitzant. Això sí, és un mega projecte bestial.

És tot un afalac, venint de tu, el que dius sobre el meu coneixement d'uns temes. Però no em facis parlar de tu perquè si ara et digués que no en sé tant, i que faig veure que en sé, descobriria una cosa en comú que tenim tu i jo: la sana modèstia

He caminat per la tarda i, fins i tot he fet FOTOS!!!! Un preciós capvespre, però aquest matí ha estat asolellat, brillant. No sé si hi havia molta gent al passeig, jo l'he gaudit al balcó. :)

David JB ha dit...

El video del "Vaya semanita" de lladre que vol robar en euskera ja el vaig veure fa temps, però tot i així m'ha agradat tornar a veure'l, jeje.

"Es que llevo aquí 20 años y no he tenido tiempo de aprenderlo" de què em sonarà això?

David Caimel Rosell ha dit...

The Internet? Bah ! Mai sabem que ens depararà el futur, i en això de les noves tendències i tecnologies, encara menys. Només ens queda que aprofitar-les i treure'ls-hi el major dels rendiments.
Va tot tant ràpid...que no dona mai temps d'aprendre la llengua del país on som :P

nur ha dit...

quim: va, va, no siguis modest, que jo sé que hi ha, si més no, tres o quatre temes que domines a la perfecció!

Laprí: 20 i 40!!! Que aquí hi ha gent que va venir amb la immigració dels 60 (la meva mare, entre d'altres) i d'això aviat en farà 50. Per sort, la meva mare no diria mai aquesta frase!

Dav: No, no ho sabem res. Qui ens havia de dir quan apreníem a fer anar el mIRC que hauríem d'acabar dedicant-nos a publicar info a Internet i publicant cosetes en un bloc? I, mira, aquí estem!

Ara per aprendre la llengua del país... sempre hi ha temps. Et recomano un bloc que es diu 'La mort del català' (tot i l'infaust nom del bloc s'hi poden aprendre moltes coses).

Ferran Porta ha dit...

Haha, molt bò el vídeo! (aitx, ara no sé si hauria de dir 'molt bò' o 'molt trist'!).

Pel que fa a les tecnologies, em fascinen. I coincideixo amb en Quim: la Wikipedia em té enganxat. És perillosa i fins i tot penso que s'hauria de crear la categoria de Wikiadicte per tractar casos que, estic segur, cada cop aniran a més.

Família Graells i Roca ha dit...

Núria, molt bons els vídeos web 2.0, gestió de la informació, etc. ja saps que tenim la sort de compartir amb tu l'interès per aquestes temàtiques!!! I el de l'atracament en basc, una metàfora molt entendora del que pot acabar passant a les llengües petites que els toca competir amb les hegemòniques, amb estats potentíssims al darrere: que se les acabi posant als museus (o als Fòrums 2004!) perquè les usaran els poders públics però la gent ja haurà canviat a l'hegemònica. Això, tu ho saps molt bé, és la diglòssia, a la qual t'animo un dia a dedicar-li un post. Ptns!!!