dimecres, 5 de març de 2008

Acte de democràcia

Tot i que alguns dels partits que apareixen a continuació em fan por i gairebé sóc incapaç de pronunciar-ne el nom no sigui que es trenqui res, reprodueixo a continuació la llista dels partits polítics que es presenten per la circumscripció electoral de Barcelona en el que jo crec que és un acte de democràcia (cosa que qui hauria de fer no fa, ja que només té tots els sentits posats en els seus propis interessos partidistes, no cal dir-ho).

Copio (digueu-me copiota) la llista de l'amic Ferran que, tot i residir temporalment a Berlin, gràcies a això que en diuen les tecnologies de la informació i la comunicació (també dites TIC), està més ben informat que molts de nosaltres. Personalment, reconec no haver seguit cap d'aquests debats mediàtics.

Cap més valoració. Aquí està la llista:

Partits que es presenten, per la circumscripció de Barcelona, a les eleccions del 9.03
(per ordre alfabètic)

 1. Alianza Nacional
 2. Alternativa motor y deportes
 3. Alternativa Española
 4. Ciudadanos en blanco
 5. Ciutadans - Partido de la ciudadania
 6. Convergència i Unió
 7. Democracia nacional
 8. Els Verds - L'alternativa ecologista
 9. Els Verds - Los Verdes
 10. Escons insubmisos
 11. España 2000
 12. Esquerra Republicana de Catalunya
 13. Falange auténtica
 14. Falange española de las J.O.N.S.
 15. Iniciativa per Catalunya Verds - Esquerra Unida i Alternativa
 16. Izquierda republicana - Partit republicà d'esquerra
 17. Lluita internacionalista
 18. Partit carlí de Catalunya
 19. Partit dels Socialistes de Catalunya
 20. Partit família i vida
 21. Partit Humanista de Catalunya
 22. Partit obrer socialista internacionalista
 23. Partit per Catalunya
 24. Partit republicà català
 25. Partido antitaurino contra el maltrato animal
 26. Partido comunista del pueblo de Catalunya
 27. Partido de las libertades civiles
 28. Partido de los pensionistas en acción
 29. Partido Popular
 30. Por un mundo más justo
 31. Solidaridad y autogestión internacionalista
 32. Unión Progreso y Democracia
Au, doncs, que tinguem sort!

6 comentaris:

Striper ha dit...

Ostres menys mal que les meves prespectives de vot ja estan bastan cenyides per que si no quin mal de cap.

Jaume Puig ha dit...

La major part d'aquests partits només busquen la publicitat de les eleccions, i no sé ben bé per quin motiu la volen. Ho trobo una mica misteriós... Potser és una performance que no acabo d'entendre.Felcitats pel bloc.

Dav ha dit...

Ostres, quants partits....i que poques opcions tinc d'escollir. Falange?? Això es constitucional? Diferència de criteris? Reconeix aquest partit "falangista" la masacre que hi va haver a catalunya (i a tot l'estat) durant 40 anys? Si fossin bascos o catalans, ja se'ls hauria criminalitzat, defenestat i borrat del mapa. En fi, que guanyi el millor, ai no, que guanyi el menys dolent...

Xavi ha dit...

Veiam... sembla ser, que la junta electoral reparteix a cada partit que es presenta a les eleccions, les dades del cens electoral (per tema de trameses de propaganda, que tinguin a qui enviar cartes). Quan s'acaben les eleccions, els partits estan obligats a retornar-lo. Però... no es poden fer còpies sense que "ningú ho sàpiga" en el temps que disposen de les dades? Us imagineu el valor que tè tenir disponible el cens? quantes empreses de televenta, màrketing, telefonia, etc, etc, el poden fer servir en benefici propi?
.........
rrrrreflexionem-hi

nur ha dit...

striper: no creguis, malgrat la llargada de la llista, en realitat no hi ha gaire cosa un cop que has expurgat :P

jaume puig: benvingut i gràcies per les felicitacions :)
Jo tampoc no ho acabo d'entendre, però hi ha gent que ambiciona el poder (que no els diners), a qui li agrada moure els fils del seu petit univers (es digui estat, comunitat autònoma o municipi) i, si no ho intenten d'alguna manera, no ho aconseguiran, oi?

dav: doncs molt em temo que la llei deu considerar que els objectius, les finalitats o els estatuts dels partits aquests estan dintre dels límits legals, sinó ja els haurien il·legalitzat (imagino).

xavi: hum, doncs, per circumstàncies de la vida, vaig conéixer i de molt a prop un cas d'aquests (ús indegut de les dades obtingudes a través del cens electoral) i segur que es pot trobar info del cas per Internet. No sé si això s'ha repetit, però de qui no vull saber res més és de qui va protagonitzar el cas: buf! i jo que pensava que aquestes coses s'obliden!

Ferran ha dit...

Com diu en Dav i comentava jo mateix en el post, tinc dubtes raonables que alguns d'aquests partits puguin ser legals. Dir públicament que no ets demòcrata i que, si puguessis, "enviaries a l'exili" milers de persones deu estar, com a mínim, a l'alçada del famós "es que no condenan la violencia".
Puaj de país!