diumenge, 15 de maig del 2011

Sobre Google, Flickr i altres

Des del 24 de setembre de 2007 pago anualment 24,95 dòlars (o sigui 17,71 euros) anuals pel servei que em presta Flickr: no són molts diners. Sempre he pensat que si fos aficionada a les revistes del cor em gastaria molts més diners, no sé per què vaig pensar en aquesta comparació, però és així de senzill i clar.


I és que pagar per serveis que es presten a Internet a molts els sembla estrany, però fa temps que pronostico que tots acabarem passant per taquilla. Spotify n'és un bon exemple: quan ja tots hi estem ben enganxats, l'empresa decideix posar un preu simbòlic per l'ús d'un servei al qual ja estem enganxats i, és clar, per què no pagar per sentir la música que ens agrada? I és el mateix raonament que em vaig fer jo quan vaig arribar a tenir 200 fotos i el senyor Flickr em va dir que o n'esborrava unes quantes o trinco-trinco a pagar els 24,95 dolarets.


Fa temps que auguro que també el senyor Google ens farà un dia passar per caixa, que segurament serà un preu simbòlic, però quants serveis utilitzeu de Google? Si, a hores d'ara, us diguessin que heu de pagar un euro per cada compte de Gmail que teniu, no pagaríeu? Jo ho tinc clar, a ulls clucs, passaria per caixa i, bitllo-bitllo, pagaria 12 euros anuals. Potser prescindiria d'uns quants comptes que tinc oberts a Gmail per a finalitats diverses (alguns poc clars, ho reconec), però pagaria, i tant!

Doncs dit queda, que d'aquí a un temps, el senyor Google ens cobra. I això ho auguro jo, nur, al poble on resideixo i que ja tots coneixeu, en data 15 de maig de 2011 :)

4 comentaris:

Joan ha dit...

Ho sento, però com a apòstol del programari lliure estic en una altra batalla. Però és un tema de prioritats, és cert que pel correu o el bloc, potser sí que em pescarien.

Ferran Porta ha dit...

M'agradaria taaant i taaant que t'equivoquis, estimada. Aquest cop, sí, equivoca't!

Xavi ha dit...

Catxondu és el Ferran.
Quan s'ha de pagar per quelcom, tot depén del valor que tinguin les coses i el valor que els hi donem. Si us heu fixat, a la pàgina d'entrada de feisbu posa que t'apuntis que és gratuit i que continuarà sent-ho. Es clar... gratuit, a quin preu? De vegades, el que és barat resulta car, massa car. I amb això de l'internet...

Ei, nois, que tono a tenir el blog actiu. :p
actiu... tampoc per tirar cohets.

nur ha dit...

Joan: no, no és cap batalla. Jo també sóc linuxera, però el déu Google és a tot arreu, a tots els ordinadors i sistemes operatius. I ja et dic jo que ens enganxarà a tots.

Ferran: doncs em temo que no m'equivocaré. Fa temps que ho auguro i ahir vaig decidir que no només ho diria en cercles reduïts, sinó que ho publicaria a Internet. I, au, dit i fet!

Xavi: i tant que paguem penyores per ser-hi. Ostres, ara corro al teu bloc; això de no anar als RSS... és el que té! Voyyyyyyyyyyy!!!