diumenge, 30 de maig del 2010

Ducasa, fuera de mi casa

(versión en castellano más abajo)

Després de diverses obres, pintures i altres reparacions al llarg del 2009, el piset on visc em va quedar la mar de boniquet. Només quedava la cirereta per adornar el pastís: corria el mes de febrer i em convenia escalfar correctament la casa (sóc una fredolica, sí), així que vaig trucar a Fecsa-Endesa perquè m’assessoressin a l’hora de triar l’aparell adequat.

Em van enviar un instal·lador (diguem noms: Instal·lacions Sabaté, al Masnou) que em va recomanar uns aparells anomenats emissors tèrmics i, concretament, va triar uns de la marca Ducasa. Un cop instal·lats, semblava que el pis era un autèntic niuet de felicitat i caloreta...

... però la felicitat no va durar gaire. Quan encara no feia un mes que estaven instal·lats els emissors, vaig detectar unes taques negres a la paret, just a la part superior on hi havia els emissors, així que vaig trucar l’instal·lador perquè vingués a donar-me alguna solució.



Tres mesos després continuo sense cap solució, amb els emissors a casa i les parets tacades encara més, ja que mirant de netejar les taques negres, la cosa ha anat a més. Una conversa amb una “amable senyoreta” de Ducasa encara em va enfonsar més en la misèria: no estan disposats a canviar els emissors, ja que consideren que el funcionament és correcte (s’escalfa la casa? Doncs funcionen correctament).

Les taques, em va dir literalment, es produeixen per un “fenomen” que ja hem estudiat i que s’ha produït en altres llars on, per exemple, es fuma, hi ha estores, s’acaben de fer obres, s’encenen moltes espelmes... I si cap d’aquests requisits, com és el meu cas, es produeix a la vostra casa, doncs ja trobarem algun altre factor per justificar que no són els aparells els que han produït les taques a la paret.

En fi, aviat posarem una reclamació per la via administrativa. Algun dia potser em toca anar a judici, però jo, que sóc de molt bon conformar, aquesta no la passo ni de conya!

I, mentrestant, una consell al món mundial: mai, mai, mai poseu emissors tèrmics Ducasa. Ducasa, ben lluny de casa!

Està clar, després del meu problema, vaig descobrir que aquest cas s'ha repetit en altres ocasions: si busqueu Ducasa a Internet, a més de la seva pàgina, també he localitzat queixes en algun fòrum, queixes que, com en el meu cas, no han tingut solució. A batallar!

------

Tras varias obras, pinturas y otras reparaciones a lo largo de 2009, el piso donde vivo quedó la mar de bonito. Sólo quedaba la guinda para adornar el pastel: corría el mes de febrero y me convenía calentar correctamente la casa (soy una friolera, sí), así que llamé a Fecsa-Endesa para que me asesoraran en la elección de un aparato adecuado.

Me mandaron a un instalador (digamos nombres: Instal·lacions Sabaté, en el Masnou) que me recomendó unos aparatos llamados emisores térmicos y, concretamente, escogió unos de la marca Ducasa. Una vez instalados, parecía que el piso era un auténtico nidito de felicidad y calorcita...

... pero la felicidad no duró demasiado. Cuando todavía no hacía ni un mes que estaban instalados los emisores, detecté unas manchas negras en la pared,justo encima de los emisores, así que llamé al instalador para que me diera alguna solución.



Tres meses después sigo sin ninguna solución, con los emisores en casa y las paredes cada vez más manchadas, ya que, intentando limpiar las manchas negras, la cosa se ha incrementado. Una conversación con una "amable señorita" de Ducasa aún me hundió más en la miseria: no están dispuestos a cambiar los emisores, ya que consideran que su funcionamiento es correcto (¿se calienta la casa? Pues funcionan correctamente).

Las manchas, me dijo literalmente, se producen por un "fenómeno" que ya hemos estudiado y que se ha producido en otros hogares donde, por ejemplo, se fuma, hay alfombras, se acaban de realizar obras, se encienden velas.... Y si ninguno de estos requisitos se produce en su casa, pues ya encontraremos otro factor para justificar que no son los aparatos los que han producido las manchas en la pared.

En fin, pronto interpondré una reclamación por via administrativa. Algún día incluso me toca ir a juicio, pero yo, que en general soy de buen conformar, ésta no la paso ni de coña!

Y, mientras tanto, un consejo al mundo mundial: nunca, nunca, nunca pongan emisores térmicos Ducasa. Ducasa, lejos de casa!

Y claro, después de mi problema, descubrí que, efectivamente, el caso se ha repetido en otras ocasiones: su buscamos Ducasa en Internet, además de su página he localizado quejas en algún fórum, quejas que, como en mi caso, se han negado a resolver. A batallar!

8 comentaris:

Francesca ha dit...

Consti que no m'agrada que et passin aquestes coses... però mirem la part positiva: has tornat a escriure al bloc! :-)
A banda d'això, si cal fer una sentada (o una lip dub) devant de l'empresa aquesta, m'avises i faig un forat a l'agenda.
Ànims, que guanyaràs tu! Una abraçada, maca!

DooMMasteR ha dit...

Ells s'ho han buscat. Aquí en tens un altre que no comprarà res d'aquesta marca. Pitjor per a ells!

Sort amb la denuncia!

Xavi ha dit...

Els emisors són els radiadors? :(
Ah, i fot canya. És per fotre canya això.
Penso que el boom inmobiliari, encara que en aquests moments no n'hi hagi, ha acabat de convertir a molts treballadors d'oficis relacionats amb la vivenda, en "chapuzas a domicilio". Com bé dius, és culpa del fabricant i de l'instalador.
petons.

nur ha dit...

Francesca: també tens raó. Tu sempre veient la part positiva de les coses! Ostres, lip dub, lip dub? No sé de què em sona :P

DooMMasteR: gràcies :) tu també t'apuntes a una lip dub? :P

Xavi: sí, els emissors tèrmics són una tipologia de radiadors (amb un funcionament per convexió, em van dir) i, sí, hi ha molts, però molts "chapuzas", però aquests (els instal·ladors), a sobre, sembla que tenen el monopoli de les instal·lacions que recomana Fecsa-Endesa al Masnou i ho fan de bé!!!

Ferran Porta ha dit...

Osti Núria, quina marranada :(

nur ha dit...

Doncs sí, Ferran, marranada que em costarà temps i maldecaps. Els diners potser els recuperi (confio que sí), però els mals "ratus" no me'ls treurà ningú, no.

Sara Maria ha dit...

De totes maneres passa amb tots els radiadors... A casa la mare va acabar posant a sobre un prestatge per tal que no puges l'escalfor i taques la paret...

nur ha dit...

Ostres, Sara Maria, però no al cap de tres setmanes d'instal·lar-los i no tant com m'han tacat les parets. Si ho arribo a saber, em poso una xemeneia que segur que embruta menys!