diumenge, 5 de juliol del 2009

El meu primer portàtil i BOINC

No és excusa, no: estic força desapareguda de la blogosfera per motius diversos que no venen al cas. Aquest cap de setmana llarguet que he aconseguit (divendres festiu) aprofito per anar passant informació del meu antic ordinador (ja vellet, pobre: un IBM i penseu en els anys que fa que IBM no fabrica ordinadors) al supermegaguai portàtil que em vaig comprar la setmana passada.

El meu primer portàtil, per increïble que sembli: fins ara no m'havia semblat necessari, però el devenir del temps i, sobretot, la comoditat que implica poder moure un aparell allà on vulguis m'han conduït a comprar un Acer supermono, amb una pantalla genial (veig les coses molt millor) i que va mil vegades més ràpid del que el meu pobre i vellet ordinador anava darrerament tot i estar molt i molt ben cuidat.

Ara combinaré l'existència dels dos ordinadors, sobretot perquè vull continuar donant impuls (bé, aportant la meva petita pedreta) a projectes com el de la Universitat de Berkeley, de computació distribuïda: BOINC, que utilitza el temps d'inactivitat del nostre ordinador per contribuir a investigar projectes científics diversos, com ara per curar malalties, estudiar el calentament global, descobrir pulsars, i fer molts altres tipus de recerca científica.

Només ens cal instal·lar el programa a l'ordinador i deixar-lo engegat perquè aprofiti el temps d'inactivitat en causes força utilíssimes per al món.

13 comentaris:

jordi graells ha dit...

Molt wapu!!! Nur, t'he nominat al meu bloc en el meme que m'han passat. Deixa-hi comentari i segueix la roda, si vols...

Ferran Porta ha dit...

Molt xulo, sí senyora. Quina il·lusió estrenar portàtil, eh? És com quan érem nens, i la il·lusió la teniem quan estrenàvem sabates (o això es deia, si més no... :)

Ja és segur, això del BOINC? Me'l puc instal·lar amb la certesa que ningú no m'espiarà el portàtil? Si és així...

Francesca ha dit...

Hola Nur, quan de temps sense veure't! Entenc que el programa BOINC serveix perque et descarreguis dades dels projectes, es treballin en el teu pc i enviin els resultats de tornada... no? Ho miraré per instal·lar-ho jo també!

Francesca ha dit...

Ep! em sembla que el Jordi t'ha passat el meme que jo et vaig passar fa uns dies... només que t'ho vaig dir pel Twitter i igual no ho has mirat... el tens que contestar, ara per partida doble :)

nur ha dit...

Graells, Francesca: sí, sí, m'heu passat el mateix meme! Prometo contestar-lo, quan tingui una estoneta (ja hi he pensat, que consti), però només un cop.

Ferran: ja et pots imaginar que seràs un dels futurs destinataris del meme :P I, sí, sí que és segur. Fa anys que el tinc instal·lat i sembla un projecte seriós amb finalitat científiques, que no espiatòries. Pots llegir més sobre el BOINC a altres llocs, a banda de la Universitat de Berkeley. per exemple a la Wikipedia. :) Ara tampoc posaria la mà al foc per ningú, i menys amb certesa!

Francesca: el BOINC el que fa és aprofitar els recursos del teu ordinador per executar processos per investigar alguna cosa. Jo em vaig apuntar ja fa anys al SETI@home http://seticlassic.ssl.berkeley.edu/about_seti/about_seti_at_home_1.html

David JB ha dit...

Però què fas? Però com et compres un ACER? Jo no ho hauria fet mai. No hi havia un HP o un Compaq a la botiga? així a bon preu?

En fi xD doncs que t'aprofiti el portàtil. Jo des que el tinc he pogut fer més coses, com alguna vegada anar a fer un treball a una cafeteria del centre de Madrid amb connexió wi-fi gratis.

I ara que marxaré, doncs també em vidrà genial. Té molts avantatges. L'únic problema que li veig, és Windows vista, però probablement l'instalaré el xp, perquè m'és impossible passar coses de l'ordinador de sobretaula al portàtil des de la connexió del router. Però per evitar problemes d'aquests, em vaig comprar un disc dur portàtil, i així el puc connectar a tots dos, i hi tinc guardades totes les coses per veure-les a tots dos.

Doncs això, aprofita'l! :D

Xavi ha dit...

Ara trec la meva vena sindicalista. La introducció del portàtil de manera tan massiva, ha estat per l'ampliació de la jornada laboral, més enllà del temps de treball i més enllà de les parets de l'oficina!!!!!!però... que bé va mirar un documental o pel·licula en els meus viatges BCN-Amposta... :p

Unknown ha dit...

I te l'has hagut d'anar a comprar tant lluny? :P

nur ha dit...

ei, dav, ets un xivato! que no havia dit enlloc que l'havia comprat a villanueva del pardillo! :P

nur ha dit...

David - Laprí: jo no tinc gaire criteri. Me'l van aconsellar i, per cert, el vaig comprar a la vora de casa teva, eh? :)

Xavi: doncs, en principi, espero que no sigui així. Serà l'ordinador de casa i no sé si el passsejaré gaire enlloc ni si hi treballaré (no és la meva intenció), però, vaja "nunca digas nunca jamás" :P

David JB ha dit...

A Villanueva del Pardillo te l'has comprat? Uohjó, doncs ara també l'hauràs de catalanitzar no? xD

nur ha dit...

David - Laprí: no, que el vaig comprar al teu poble! A un centre on hi ha un Ikea i un Mediamarkt (no en recordo el nom). Al Pardillo no hi ha cap centre d'aquests, només hi ha botiguetes petites :)

David JB ha dit...

Al Parque Oeste, ves a saber si no ens vam creuar i tot per allà, que jo passo sovint.

Doncs a veure si et surt bé, i no et dóna problemes, que d'aquesta marca, no me'n refio.