diumenge, 10 de maig del 2009

Spotify: una gran recomanació

Fa un temps, un bon amic em va enviar una invitació perquè m’instal·lés una aplicació per escoltar música sense infringir cap norma. Spofity és un programa que permet escoltar cançons per streaming. Podem buscar les cançons per cantant, àlbum o podem crear-nos les nostres pròpies llistes de reproducció. Llegeixo a la Wikipedia que el programa va començar a córrer l’octubre de 2008, o sigui que és força recent.

Les grans millores de Spotify rauen en el fet que podem escoltar música sense infringir cap dret d’autor, ja que no ens descarreguem la música a l’ordinador, simplement l’escoltem i que, pel que m’han dit (jo no tinc una gran oïda musical) la qualitat del so d’Spotify és molt bona.

Hi ha una versió de pagament (Spotify Premium, 9,99 euros al mes), però la diferència és que a Spotify bàsic sentim publicitat de tant en tant (sincerament, no gaire molesta ni estrident), mentre que amb Spotify Premium evitarem la publicitat. També hi ha una quota per un dia que costa 0,99 euros.

Des que vaig descobrir Spotify, busco un autor (Queen, Spandau, Lluís Llach...) i deixo els altaveus sonant tot el matí, un non-stop fantàstic dels meus cantants preferits! Aquest matí ha tocat Luar Na Lubre:




Em queden encara 7 invitacions: si en voleu alguna, no dubteu a demanar-me-la. No crec que us en penediu :-)

Ah, i gràcies, Spock! Quina gran troballa!

Web d’Spotify (per cert, un web clar, concís i, sobretot, molt usable!)
Wikipedia
Entrevista a Daniel Ek, fundador d’Spotify

16 comentaris:

Xavi ha dit...

siiiiiii señora. A més, té molts avanteges. En comento un parell així de passada. D'una banda, t'indica autors semblants. Mateix estil, etc. d'altra banda, quan llistes per un determinat artista, no només et surten els seus propis àlbums, també et surten els recopilatoris on apareix alguna cançó de l'artista. Per exemple, Enya, apareix en quantitat de recopilatoris celtes, les cançons dels quals, que no són d'ella, sonen molt bé. això et permet anar descobrint coses noves. perdó per les faltes. estic al bus camí de Barna :-)

David JB ha dit...

Bé, sembla una bona manera d'escoltar música així sense tenir problemes legals. Jo acostumo a posar-me la ràdio només, m'agrada sentir de tant en tant la veu d'algú entre una cançó i una altra, això sí, no enmig de la cançó, no acostumo a escoltar ràdios on facin això.

Xavi ha dit...

Ah, per cert, aquesta és una andròmina completament legal; motiu pel qual, a les SGAE, no els fa cap gràcia. :)

gatot ha dit...

el vaig descobrir fa unes setmanes a un comentari d'un blog que tot just he descobert... casualitats?
potser...

certament, és molt agradable... tot i que aviat hauré de formatejar el pc i serà una cosa més que hauré de tornar a instal·lar!
:)

petons i llepades musiqueres!

Striper ha dit...

Jo no crec que pasar musica altruistament sigui infrigir res.a vegades es musica que ja no esta ni a la venta.

DooMMasteR ha dit...

De tant en tant aquest programeta el possem a la feina. Va de conya! :D

Ferran Porta ha dit...

No hi estic gens posat... i tinc la sensació que perdo el temps, perque últimament tot de gent me n'ha parlat. Però ei!, no he entès això de les invitacions: calen per baixar-se el programa, o m'he perdut alguna cosa? (evidentment, per culpa de l'insomni!)

Merci per la info, Núria.

Retroclásica ha dit...

Yo lo he descubierto recientemente y me parece un programa de calidad. Escuchar música a la carta sin estar a expensas de los caprichos de la mercadotecnia; y acceder a algunos álbumes que son difíciles de encontrar en la tienda de mi ciudad de provincias. Un lujo. Ya llegarán los de la SGAE y lo estropearán todo. Dicen que defienden la cultura, pero lo único que les mueve es una escandalosa cuenta de resultados...

David Caimel Rosell ha dit...

Gran programa...tot i que espero que n'ampliïn la biblioteca!!!

nur ha dit...

A tothom: Bon dia i bon cap de setmana!

Xavi: jo, de moment, només el faig seervir per no preocupar-me d'anar canviant de musiqueta. I la SGAE... segur que li troba alguna pega, quant ens hi juguem? :P

Laprí: però a la ràdio has de sentir el que et posen i aquí tries, fas llistes, etc.

Gatot: home, jo no recordo que la instal·lació fos res costosa. Pitjor serà instal·lar altres programes i haver de configurar-los (Mircs, scripts i altres punyetes), oi? :)

Striper: tu no, però digues-li a l'SGAE! (o millor no diguis res) :P

DooMMasteR: és el meu programa de dissabtes al matí, com ara mateix, que escolto la Randy Crawford. Quin tros de veu, quin tros de dona! :)

Ferran: diria que cal una invitació. Per si un cas, ja te l'he enviada ara mateix! :)

Fanny Brice: benvinguda :) Completament d'acord amb tu. Els objectius de la SGAE em sembla que van més enllà de la defensa dels drets d'autor.

David: sí, jo també he trobat a faltar alguns cantants, sobretot catalans, però no a Spotify només, sinó a molts repositoris de música, pelis i altres arxius amb drets d'autor :P Ja arribarà, ja!

Joseba ha dit...

Ola
Eu non digo que os músicos deban gañar moito diñeiro porque a creatividade debería ser mais valorada que outras habilidades (como darlle patadas a un balón) pero penso que estasen a pasar con tanta recaudación ao "estilo medieval". Imaxinadevos si tiveramos que pagarlle a Calatrava cada vez que pasaramos por unha ponte sua.
Un saudo

nur ha dit...

Saudos, Joseba.

Aceptar a súa opinión. Na verdade, a creatividade debe valorar máis que outras competencias, pero o mundo (aparentemente) non. Benvido:)

mar ha dit...

no ho coneixia...
he mirat la web i veig que necessito una invitació... encara en tens alguna?
merci!

nur ha dit...

mar: invitació enviada! gaudeix-ne :)

mar ha dit...

gràcies nur!
ara mateix ho provo!
petons!

Sakira ha dit...

I am extremely greatfull to you as you shared this.I am recently developing associate app download spotify premium apk that is you would possibly have an interest to appear thereon :