diumenge, 29 de març del 2009

Primavera i àpats

Tot i que els dos darrers dies no ho sembli, ja fa una setmana que hem entrat a la primavera, que m'exalta i m'enamora, m'altera, em dóna vitamines i, sobretot el canvi d'horari primaveral, em fa veure-ho tot d'una altra manera (fins i tot en dies grisos com avui i fins i tot a una ciutat abarrotada com Barcelona).

Malgrat la pluja i els dies grisos, malgrat l'helicòpter que sobrevola Barcelona dia i nit, malgrat la crisi, malgrat les manifestacions, malgrat les incògnites laborals i el trasllat de la Ciutat de la Justícia, malgrat les turbulències polítiques (quan acabarem la legislatura?)... tot són flors i violes, tot és sol i lluna, una caloreta que t'envolta però no és abrusadora, els primers rajos de sol captivadors, necessitat de contacte amb la natura, de canviar la roba de l'armari, de respirar, de caçar papallones (amb la càmera!), de caminar hores i hores encara que sigui per la ciutat. De cop i volta, tot em sembla bonic. Potser és fictici, potser és un ànim que decaurà aviat, però mentrestant... aprofitem-lo, oi? Carpe dieeeeeeeeeeeeeeeeeem!



Dues recomanacions gastronòmiques per celebra
r l'arribada de la primavera:

- el nostre "japo": el Japonès del Tragaluz, al passatge de la Concepció (que està entre el passeig de Gràcia i Rambla Catalunya, a l'alçada del carrer Provença) i on vaig iniciar-me en l'ús dels palets per menjar durant un sopar i una experiència curiosos que aviat repetirem, oi? http://www.eljaponesdeltragaluz.com/

- Fishop: a la vora, també al passeig de Gràcia. Car, caret, però s'hi menja d'allò més bé peix i marisc fresquet, també sushi i tot plegat combinat amb musiqueta, jazz, que li confereix un ambient genial. Una experiència difícil d'igualar (cara, però, a no ser que us convidin) :P
http://www.grupofishop.com/ (uhm, no tenen el web en català, dolentons!)

Per poc que pogueu, no us els deixeu perdre i visca la primavera!!!!

Annex: aquesta és la fórmula d'aquella progressió (el resultat de la qual no desvetllaré) que vaig consultar a algunes persones la setmana passada després de fer un divertidíssim psicotècnic

Us recordo que la progressió era: 1, 2, 0, 3, -1 i que les possibles respostes eren (-3, 4 i 5). Respostes a: mexalta@gmail.com. Si sabeu interpretar correctament la fórmula, no hauríeu de fallar!

(gràcies, David, i per molts anys!) :-)
--> I no, no és el tovalló de Messi: és el tovalló del David! :-P

12 comentaris:

Spock ha dit...

Sí que estàs primaveral, i el millor de tot és que ho trransmets, ho encomanes, ho expandeixes i fas fora els núvols a cops d'optimisme! visca la primavera i visca posts com aquests!

Una abraçada amb sol-solet

Ferran Porta ha dit...

L'Spock té tota la raó del món: Núria, el teu post irradia llum per cada lletra! -Entenc la teva (quasi?) eufòria per l'arribada de la primavera, per saber que aviat serà tot florit i verd i, també, per aquest canvi horari que ens porta llum natural fins a quarts de 9!

Carpe diem, sí, i tant! i que sigui per molt de temps.

Bona setmana, maca.

PS: Sí, japo-fòrum aviat! :-)

Sara Maria ha dit...

Quin gust, què primaveral!! Ara si que podriem aprofitar per sortir a fer una passejada fotogràfica juntes... Quan?

Striper ha dit...

Bona musica m'alegrat força, petons amb musica de primavera.

Xavi ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Xavi ha dit...

Ui, acabo de clicar la fòrmula, doncs ja estava fet :p

Xavi ha dit...

Gràcies Núr (et deia :p)

Francesca ha dit...

Magnífic post Núria!contemples la primavera en tota la seva plenitud... no com jo, que només he pensat en comprar llibres :D!... ara veig la meva cel·lebració de l'event, d'alló més "soseta", je, je.
Em fa vergonya dir-ho, però jo també tinc ganes de fer un japo-fòrum.

Unknown ha dit...

Amb flors, amb pluja de primavera i tot i la crisi que ens cau per totes bandes, carpe diem!

nur ha dit...

Spock: és el post de primavera de cada any. Que en fa d'anys que el llegeixes :) Una abraçada

Ferran: gràcies, gràcies, em sembla que compartim el deliri per la primavera. Japo-carpediem! :)

Sara Maria: ara que ha tornat a sortir el sol a veure si algun dia d'un cap de setmana proper anem a la Diagonal a fer aquelles fotos que tenim pendents i xerrem de la casa que compartim. Una abraçada primaveral :)

Striper: bona primavera per a tu :)

Xavi: premi! l'has encertada i raonada correctament. Bona primavera!

Francesca: jo tinc tants llibres pendents que em temo que no cal que en miri més, tot i que segur que per Sant Jordi en cau algun (i tindré en compte les teves recomanacions, és clar). Japo, japo! :)

Núria: uhm, sí, les flors que a tu i a mi tant ens agraden. Tornaré a fer moltes moltes fotos de flors (a la Diagonal amb la Sara, em sembla que no). Bona primavera gironina :)

USD ha dit...

de Vivaldi m'agrada sobretot el fragment de l'hivern

nur ha dit...

USD: benvingut/uda, miraré de tenir-ho en compte en altres posts :)