dilluns, 1 de setembre del 2008

Jo també vull votar


Més enllà del govern, l'e-govern. Més enllà de la democràcia, l'e-democràcia: ara una interessant iniciativa ens permet votar a les eleccions nordamericanes, tot i que, òbviament, els resultats no siguin vinculants ni comptin per a res més que per esbrinar-ne els resultats. I want vote too no es decanta cap a cap opció ni pretén exercir cap influència: és un servei en què tothom pot votar en les mateixes condicions, és imparcial i desinteressat.

La finalitat de la pàgina: elevar les eleccions de qualsevol país a nivell global i aconseguir una expressió democràtica d'opinions. IWantToVoteToo.com és, doncs, una votació virtual que no substitueix la consulta popular, el referèndum o les eleccions que s'hagin de fer, però serà interessant analitzar els resultats que es produeixin.

Per votar virtualment a les properes eleccions nordamericanes: www.iwanttovotetoo.com

Hi votem?


10 comentaris:

Ferran Porta ha dit...

Un divertimento com un altre :) Jo ja m'he registrat i, tot i que vaig a per Obama, espero que on realment guanyi sigui allà, als EUA.
Records!

quim ha dit...

Tot i que sabem que no té cap influència en els resultats electorals, em pregunto què haurien dit els creadors d'opinió a la blogosfera sobre la possibilitat dels asturians o extremenys de votar sobre el referèndum de l'Estatut. Em sembla que si votessin Obama, cap problema. Però amb les coses 'nostrades', ai las! Això ja seria una altra cosa.

Striper ha dit...

Mira igual m'animo i voto.

Ferran Porta ha dit...

Quim, ben vist això de l'Estatut. Frepant, aquesta possibilitat que menciones!

quim ha dit...

Realment, es tracta d'un interessant qüestió político-ideològico-semàntica: si es tracta de l'Obama, la votació aquesta seria la gran expressió de la democràcia. Si es tracta de l'Estatut la gran expressió de la democràcia seria no ficar-se en els problemes dels altres, i deixar que els pobles decideixin per ells mateixos. Curiós...

nur ha dit...

ferran: efectivament, és un divertimento, però també és una insinuació de cap on podria evolucionar l'e-democràcia (i no vull dir que votem als EUA).

quim: doncs no sabem què haurien dit, però el creador del iwanttovotetoo.com no és pas un individu nostrat, ai las, sinó un senyor hongarès a qui, imagino, ni se li haurà passat pel cap el tema de l'Estatut (sobretot perquè la repercussió internacional és força diferent). Ara bé, com a representant del nostradurisme, penso que, com bé dius, hauria estat bé saber què en pensen madrilenys, andalusos i asturians (més que deixar-nos portar per l'opinió de quatre diaris tendenciosos). Potser ens sorprendríem, vés què et dic.

striper: jo ho faré!

ferran: hauria estat frapant, sí, però em temo que perquè hi hauríem votat majoritàriament els catalans :P

quim: bé, és una altra visió d'aquesta iniciativa, benvinguda sigui :)

David JB ha dit...

És que la resta del món deuríem d'opinar sobre les eleccions nord-americanes perquè surti qui surti de president sempre ens la lia parda a la resta del món.

Saluts nur ;)

Anònim ha dit...

Oi tant!! Serà interessant veure'n els resultats, com dius tu!

David Caimel Rosell ha dit...

Sempre és interessant la opinió dels altres. Tot i que no cal recordar que els que han de decidir son ells. Igual que l'Estatut, els que hem (de fet, ja ho vam) decidir som els catalans. És una llei, mai tants de problemes per fer complir una llei. A dia d'avui, encara no veig el problema de negociar res amb ningú....no està tot redactat a l'Estatut??? (recordo, una llei)

nur ha dit...

laprí: si més no, està bé que quedi recollit en algun lloc :)

núr: i tant que sí! caldrà fer-ne seguiment i veure quines altres votacions apareixen :)

david: potser és que, de vegades (sovint), les lleis no s'entenen de la mateixa manera. Es poden fer moltes interpretacions de la lletra de la llei i... així ens llueix el pél. A més, l'Estatut, com la Consti, només estableixen principis generals que cal desenvolupar en altres "petites" lleis i que són les que s'han de negociar, em temo :(