divendres, 14 de setembre del 2012

Llegendes urbanes: les vagues de Rodalies



Hi ha una llegenda urbana segons la qual quan es planteja una vaga de Rodalies, per dir-ho educadament, s'emprenya els usuaris del tren amb uns dies d'antelació a la vaga, ja que el dia de la vaga s'ha de complir estrictament amb la normativa imposada de serveis mínims.

7.45 del matí: surto de casa amb prou antelació per arribar a la feina. Vull baixar a plaça Catalunya i caminar fins al carrer Mallorca. Camino per la carretera i, en arribar al semàfor per creuar cap a l'estació, veig una munió de gent en direcció contrària (estrany: a aquella hora tothom va cap a Barcelona i molt poca gent arrriba al Masnou).

De seguida sento unes noies al meu costat que comenten que hi ha hagut un atropellament i està tallada una via. Travesso per posar-me al costat de la megafonia de l'estació, no fos cas que informessin d'alguna cosa i jo m'ho perdés.

Mentrestant, molta gent va cap a la parada de l'autobús, ja que anuncien que posaran un servei alternatiu d'autobusos. Entre mi un pensament macabre: abans arribarà el jutge a aixecar el cadàver de l'atropellament que Rodalies trobarà una alternativa a la imprevisió d'aquests incidents.

Al cap d'una estona, llegeixo a Twitter que hi ha hagut dos atropellaments i que no funciona cap de les dues direccions (ni Barcelona-Mataró ni Mataró-Barcelona) i constato que és veritat perquè en els 20 minuts que porto a l'estació no ha passat cap tren en cap de les dues direccions.

Seguim esperant i ja anuncien que s'ha restablert el servei, que els trens duen un retard de mitja hora i que aviat en passarà un. Com que ja no em cal més informació, canvio d'ubicació i me'n vaig al final de tot de l'estació a esperar l'arribada del tren.

Arriba un tren: impossible pujar-hi. Hi ha tanta i tanta gent que en pujar una escala ja em miren malament. Decideixo esperar perquè, total, ja arribo tard a la feina: no vindrà d'una mica més. Arriba el segon tren: impossible pujar-hi. Arriba el tercer tren: impossible pujar-hi. Per fi, al quart tren, a més de pujar, aconsegueixo seure tranquil·lament: la paciència té les seves recompenses.

El tren avança lenta, però inexorablement i, per fi, arribem al Clot, on he de canviar d'andana per agafar un tren que em porti a Passeig de Gràcia. Sorpresa: a Rodalies 2 també hi ha retard i també em trobo una munió de gent esperant el tren a la nova andana de Clot. Uns 10 minuts més tard arriba el tren: ple, pleníssim, com es pot veure a la foto. La informació de què ens forneix Rodalies, en aquest cas, és zero.

Casualitat? Manipulació? Hi haurà hagut realment un atropellament (dos, no, pel que indica aquesta notícia d'El Periódico)? Em nego a creure que algú s'hagi inventat una cosa així per manipular-nos, però, vés, per posar-hi color i emprenyar els usuaris de cada dia... doncs potser sí, no?

I mentrestant jo pensava, potser amb la independència resolem aquest tema? Què en penseu? :)


3 comentaris:

David JB ha dit...

Jo avui volia agafar un tren d'abans per arribar bé a la feina, el que passa a les 7:22, però no venia, la gent fent voltes per l'estació, deien que sortia el tren de via 4, que estava tot apagat i sense maquinista, després diuen que la via 6, també apagat, però a la fi arriba un maquinista i sortim a l'hora correcta d'aquell tren, les 7:38, però anava a una velocitat que ens avançaven els cargols, i a cada estació que arribava s'hi quedava una estona llarga aturat.

Total, he arribat a Clot a les 8:45, quan hauria d'haver arribat a les 8:25. Avui he arribat 15 minuts tard.

Però en tornar ha passat més o menys el mateix, he arribat a Clot sobre les 16:00, i he agafat el MD de Girona que hauria d'haver passat a les 15:55 però que ho ha fet a les 16:08, quan hauria d'haver passat el rodalies. He anat en aquest pensant que arribaria abans, però no, entre que havien ficat un rodalies a Granollers davant quan no hauria d'haver sigut així, i que després anava a pas de tortuga, ha arribat a Sant Celoni a les 17:00, quan hauria d'haver arribat a les 16:32.

O sigui, que no sé què ha passat, però ha sigut tot molt estrany avui.

DooMMasteR ha dit...

També hi han hagut retards constants tot el dissabte i part eel diumenge, aquesta vegada segur que per fer pressió per la vaga. No ho sé, Renfe diu que fa vaga per que en definitiva ens vol oferir un servei de qualitat. La realitat és que en comptes de guanyar la nostra simpatia cada dia és més i més odiada...

nur ha dit...

Laprí: Déu n'hi do la de boicots que ens estan fent des de divendres i continuen (sembla que avui a aquesta hora del matí de dimarts ja han començat els retards a diverses línies). L'únic cop que he agafat el tren a la seva hora i sense incidents va ser precisament el dia de la vaga (la tornada, perquè l'anada va ser un rosari!).

DooMMasteR: ja fa molts anys que penso que ens hauríem d'autoorganitzar els usuaris de Rodalies i fer alguna acció reinvidicativa, perquè té nassos que cada dia haguem de patir això. Les vagues (fins i tot incomplint serveis mínims) em semblen bé, però aquestes vagues encobertes que només molesten els usuaris i que no faran d'opinió la direcció, sincerament... que s'ho replantegin!

Gràcies!

Per cert, us agradarà a tots dos el següent post que una mica també va dedicat a vosaltres :)