dimecres, 9 de febrer del 2011

Accessibilitat també en el vot: un dret fonamental

Des de l'Associació Catalana per a la Integració del Cec demanen la nostra col·laboració per tal d'aconseguir un dret fonamental.Es tracta d'aconseguir que les persones cegues puguin votar amb algun sistema autònom i secret a les eleccions municipals.
L'Associació Catalana per a la Integració del Cec  va aconseguir que es modifiqués la llei electoral l'any 2007 i a partir de 2008 han pogut votar sense ajuda a les eleccions generals, autonòmiques i europees, però les municipals, les més properes al ciutadà, han quedat sense regular.
Necessiten el màxim de suports d'entitats, institucions i persones a títol individual. Per aquest motiu, demanen que us adheriu al manifest que trobareu al web www.votoaccesible.com i que feu la màxima difusió d'aquesta petició.
Només seran un parell de minuts per a omplir un formulari on es demanarà el vostre nom i cognoms, dni i mail. En el cas de les entitats, també el cif, és clar.
D'altra banda, al mateix web www.votoaccesible.com  trobareu un model de moció en català i castellà per a fer arribar als ajuntaments dels vostres municipis, per tal que l'aprovin i la facin arribar al govern.
De moment, municipis com Barcelona, Saragossa, Igualada, amposta, Cerdanyola del Vallès, Ripollet, Rubí o Sant vicenç dels Horts ja ho han fet.
Si coneixeu un regidor, alcalde, etc. feu-li saber que duem a terme aquesta campanya!

4 comentaris:

Spock ha dit...

Gràcies, Nur! Realment, la primera vegada que vaig votar per compte pròpia i li anava explicant a ma filla què era cada papereta, em vaig sentir protagonista d'un fet històric, em vaig sentir una mica més lliure. Moltes gràcies a tu i a tots els que us hi adheriu!

Una abraçada accessible

DooMMasteR ha dit...

Sembla que hi ha municipis que es mouen! :-)

http://www.capgros.com/noticies/detall.asp?but=1&id_noticia_portal=26447&sec=72

Joan ha dit...

Sembla mentida que aquestes coses encara s'hagin de reclamar per a normalitzar-les en ple segle XXI. Bona feina.

nur ha dit...

Spock: De res. Ja coneixes el meu interès per l'accessibilitat des de fa 11 anys i ja saps qui me'n va ensenyar :)

DooMMasteR: quin orgull que sigui el Maresme :)

Joan: sí que sembla increïble i indignant que encara haguem d'estar reclamant drets fonamentals en aquesta època més que tecnificada. Apa que no hi haurà instruments per fer-ho i la crisi no és cap excusa! M'indigna!